Monday, May 31, 2010

Hang your handbag in style:)


Ladies...have problem to hang your handbag when you are at the restaurant, office or any public places?


I got my glamour solution to this..and thanks to my dear friend who gave the Bag Hanger as a gift yesterday:)


I really love it..been meaning to buy this for a very long time..but of course everytime goes out shopping I tend to overlook this need..this very much needed need:))..until a friend who's caring enough to give this..she even asked me to choose a few design..and I decided to get this butterfly:))


it comes with a velvet pouch which I now carry in my handbag everywhere:))

isn't it convenient??



Ok peeps..I'm telling you I dont need to put the bag on my lap anymore while worried I might drop soup or gulai on my precious:)




until next time...take care:)



21 comments:

ERMAYUM said...

wa senang ek mana nak beli tu - i kalu makan kat memana pun kebit handbag lagi teruk org suh letak kat atas lap pun i tak biasa nak letak kat belakang badan takut lak :)

NenekPenne said...

i nampak this cute thing kat subang parade last time... so terkebil2 lah tak tau menda..ni rupanya dia punya kegunaaan....

TK said...

I would love to have that too! Cantik your choice..

CiKaYu said...

convenient kan..dari dulu lagi mmg teringin, lum dpt beli lagi...errr...erma, i pernah npk kat isetan...tak sure ada lagi ke tak...

Ayu Hashim said...

yes...mmg senang benda nie...tak ganggu kita nak makan2 kan..

ayu ada jual.. & ada a few lagi dlm my stock..

http://ayustore.blogspot.com..

heeee..siap promote lagi... jgn mareee..

Yat Maria said...

Sweet!!!! bestnya ada friend yg tolong kasi...senang kan?? but i always put my 'semi-precious' bag on my lap when dining out everytime to....cover my perut la..;)

screamingmommy said...

Erma : I ada tgk kat Robinsons Gardens, tapi cikAyu kata Isetan pun ada..dia kat accessories area:) kalau malas nak berjalan..Ayu ada jual kat blog dia http://ayustore.blogspot.com

NPenne: Yes beb..at one glance tu tak blh nak agak apa benda, esp kalau another design lagi tu yg boleh fold jadi bulat.

TK : thanks beb:)) luckily I get to choose:)

CikAyu : rasanya ada lagi kot, if not u can check out "another" ayu's blog :))http://ayustore.blogspot.com

Ayu : cool so blh laa promote to others kan? I pun tak tahu ada jual online

Yat : good tactics tu..:))

diana sidek said...

mmg convenient kan screaming mommy ada that bag hanger. my mom bought me one when she went to japan last time tp i simpan je sbb i selalu makan kat gerai biasa so, if nak pakai the bag hanger rasa insecure...hihihi!maybe i should try to use it one day eh.

Ayu Hashim said...

diana: if makan kat kedai mamak or gerai biasakan..hat meja bulat tu.. u put it in the middle.. kata org kat celah kangkang u..heheeee.. tu apa yg ayu buatlah.. so org nak grab pun xleh coz dia dok kat tengah2 u..

Lady of Leisure said...

i selama ni dok letak kat riba tak pun letak kat kerusi sebelah, lepas ni i should buy one lah kan, boleh i sangkut beg dengan bergaya hehehe...

honeylanz said...

cantik. tau pasal benda ni..cuma x pastu how to use it..cam tu rupenye..dh paham dah ;)

screamingmommy said...

Diana : haa..haaa...tapi kalau kedai mamak pun ok guna tu kot..at least tak laa risau kan kuah roti canai ke kari tumpah kat atas beg di ribaan:))

Ayu : i selalu riba lah kalau tempat2 yg agak rasa tak selamat nak expose hbag:)

screamingmommy said...

Lady : harus lah ok?? kena laa sangkut in style:))

Honeylanz: ye lah beb..first time nak guna terhegeh2 jugak laa:) siap practice kat rumah dulu.he..hee

Ayu Hashim said...

screamingmommy: if letak atas riba lagilah mengexposekan bag kita.. u try test..dulu boh kat celah kangkang masa pi minum kat mamak or kedai2 tepi jalan nie.. perampok xkan perasan punya u ada bawa handbag coz tersorok celah kangkang kita..

2nite ayu boh some more design purse hanger nie yaa..

jEM said...

cool :-) pernah nampak but wonder how to use it...now i know! thanx SM for the info! nanti hubby i sure gelak..pi makan pun boleh ada tempat nak sangkut bag! hihi! oh women!

screamingmommy said...

Ayu : beb, my handbag semua besar2 jarang ada kecik punya..haa..haaa..sure tak muat:)

Jem : mmg cool kan?:))I know..even my husband pun tease I pasal i bwk hanger ni merata tempat:)) but of course we need glamour hanger for our precious:)

MamaFaMi said...

Salaam...
Wah, very convenient indeed! I always worry about the handbag everytime I go out. Ended up, tak bawak handbag, just the purse which I can easily chuck into my pocket. Jalan lenggang kangkong, nak makan pun tak yah worry apa!

lina said...

salam kenal...wah..baru tercari2 kat mana jual...ada ternampak one lady pakai nampak best jer makan tanpa ganguan

screamingmommy said...

MF : very convenient..my case pulak I kena bwk handbag sbb byk brg semua nak angkut:))

Lina : salam kenal..you can either check out Robinsons Gardens or Ayustore.blogspot..she has a few design to choose from:)

mJ said...

cantikkkk arrr...have seen this before, tp lupe la kat sales blog yang manaaa...tak sangka besar butterfly tuuu..if i know secantik ini dah lama kurembat!!! huhu nyesalllnyer...

Alexia said...

I love these accessories! I hate putting my handbag on the floor.
I love the leather foldable handbag hooks too. I got one for my sister for Christmas.
http://www.mybaghanger.com/foldable_handbag_hooks

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails