Tuesday, March 30, 2010

Pengalaman yang menginsafkan

Anyone dengar re-run of Era krew pagi? Ada caller name Karim called merayu2 kat wife dia..he was crying while talking to Aznil, kira to summarize is like this:

"saya seorang yg tidak ada pekerjaan tetap..bertukar-tukar kerja dari zaman sebelum kahwin sampai anak sekarang dah 3 bulan" "saya membuat bermacam2 kerja dan tak mengikut masa, keakadang kerja malam"

"kalau betul dia (isteri) sudah benci kan saya..tapi tolong lah jangan pisahkan saya dengan anak saya"

then aznil asked if he wants to say something to the wife,

"ayang..abang betul2 mintak maaf, abang tahu ayang kurang ajar dgn abang pun sbb kesalahan abang jugak, tapi tolong lah beri abang peluang, jangan pisahkan abang dgn anak abang, setiap saat abang berusaha untuk menjadi yg terbaik, takde orang yg nak jadi orang yg tak berguna, abang mintak ayang berdoa sama2 semoga abang berjaya untuk berubah"

Mesti you all rasa, apahal laa minah ni emo sangat... sedih you all especially bila dengar dia menangis bercerita..I'm sure dia had no one to turn to nak bercerita then just pour it out on the radio.

sedih nya hati..tak tertahan I menangis terisak2 dalam kereta tolong sedih kat budak karim ni.. then doa mudah2 an penamat cerita dia berakhir dgn bahagia dan murah lah rezeki dia. Then it hit me..betapa ramai orang kat dunia ni yang :
  • Lebih besar dugaan dari Allah kepada dia

  • lebih susah dari kita

  • kerja yg lebih teruk dari kita

It's really menginsafkan for me, the whole conversation I found it very overwhelmed as we often takes thing for granted while others living in grief and pain.


5 comments:

dbalkis said...

Ya..sangat sedih.. In fact I pun ada dengar beberapa true stories pasal wife tinggal husband sebab macam gini..Pastu bila x-husband dah berjaya baru nak menyesal

ERMAYUM said...

hmm betul tu org lain nya masalah lagi teruk bukan kita ja - sayang betul dia kat bini dia siap merayu2 on air

screamingmommy said...

dbalkies : yes sometimes diorg tak sanggup hidup susah:(
Ermayum : kekadang bagus jugak cerita2 gini, menginsafkan.

Lady of Leisure said...

agree with u... lebih ramai yang kurang bernasib baik kan.. kadang2 benda macam ni sangat buatkan kita mensyukuri nikmat yang kita ada sekarang..

screamingmommy said...

Lady : yes I agree sangat:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails